Skip to main content
x

Ceppe

0
0

The "ceppe", the iconic dish of Civitella del Tronto, is one of the most delicious homemade pasta in Abruzzo. The classic mixture of water, eggs and flour is left to rest in an oiled bowl for about 30 minutes. The dough is then divided into many equal pieces, which are elongated for about 15 cm each and wrapped individually around a thin sock, so as to obtain a kind of macaroni with a hole. It takes an hour and a half of skillful work to get a single pound of pasta. The "ceppe" are served with the classic ragù of mixed meats, perhaps dusted with excellent pecorino.

42.773052, 13.6761644

Proposte di Viaggio, Itinerari & Idee

Che decidiate di trascorrere nella nostra regione solo un weekend o un'intera vacanza, troverete qui spunti e suggestioni sui luoghi, le attività, i borghi e i percorsi più affascinanti per scoprire l'Abruzzo più autentico!

In evidenza

Curiosità, suggerimenti, racconti di viaggio: informazioni e notizie per cominciare a conoscere l'Abruzzo e le tante esperienze da vivere nella nostra meravigliosa regione.

Scopri tutti i prodotti tipici d'Abruzzo